ögonblick jag bevarat

Vikarie

IMG_0597

Funderar lite hur det är för alla timmisar som alltid måste vara på g. Med timmisar menar jag de vikarier som är redo att hoppa in och jobba när de blir erbjudna jobb. Passet de erbjuds kan vara mellan tre timmar och ett dygn långt. Ibland är det akut ”Kan du komma direkt?”. Det går inte att planera sin vecka och tro att den planeringen håller.

Jag jobbar inom vård och omsorg i kommunen, hur det är på andra arbetsplatser vet jag inte, men skulle tro att det är likadant inom t ex handel.

Tänk att inte veta på kvällen om du kommer att jobba dagen efter eller inte. Ha alltid mobilen inom hörhåll, för det gäller att svara snabbt om man blir erbjuden ett pass. Den arbetsplatsen? Där var det länge sen jag jobbade. Men det går nog bra ändå. Två vikarier? Hmmm. Ok, jag tar det.

”Nu har jag inte så många dagar kvar till jag får företräde till anställning. Hoppas bara att jag får jobba tillräckligt många dagar inom den närmaste framtiden.”

Semester? Nej, det är ju på sommaren som vikarierna behövs som bäst. Medan vi ordinarie har semester. Vill du ha en vecka ledigt? Det kan bli svårt eftersom man måste pussla ihop schemat, och är vikarien borta en vecka …..

Men TACK alla ni som kan hoppa in med kort varsel, när vi ordinarie blir sjuka eller tar ledigt av någon anledning. TACK för att ni kommer med ett leende på läpparna. Ni är guld värda.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *