ögonblick jag bevarat

Mail, epost, post

FullSizeRender

Funderar ibland på hur vi kommunicerar med varandra. När jag var ung och hade flyttat hemifrån brukade jag ringa till hem minst en gång i veckan. Och ringde inte jag så ringde mamma upp mej. Så var det i många år, så länge mamma levde. Vi skickade vykort från våra semestrar, födelsedagshälsningar, julkort – ja till och med påskkort (fast det var länge sen).
Sen blev det mycket enklare när man kunde skicka mail – epost till varandra. Det var lättare än att ringa, eftersom mottagaren kunde ta del av informationen/hälsningen när hen hade tid. Vi ringde mer och mer sällan till varandra, trots att det blev billigare att ringa, både med fasta telefonen och med mobiltelefonen.
Hur är det nu? Min inkorg är tom så när som på en hel hoper reklammail, och påminnelser om kundundersökningar och liknande. Nu skickar vi sms eller meddelanden via whatsup till varandra. Korta meddelanden, eftersom vi inte orkar skriva långa texter på mobiltelefonen. Inget finns kvar till eftervärlden att forska på, hur ska nästa generationer kunna få veta hur just jag hade det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *