ögonblick jag bevarat

Kroatien

I sommar, eller snarare i höst, har jag som så många andra varit i Kroatien på semester. Jag åkte med Rolfs flyg och buss, en väldigt trevligt arrangerad resa. Vi hade dessutom en fantastisk reseledare, Karina. Två veckor var jag iväg, dagar som nästan flög fram. Vi bodde på Hotel Zora i Primosten, en pittoresk liten stad, eller snarare by en knapp timmas bussfärd norr om Split.

Hyfsat väder var det, men det var ju lite eftersäsong, så …. Men som en hyfsad svensk sommar ungefär. Nu är jag ju inte den som vill spendera hela semestern på stranden, men lite strandhäng blev det allt. Adriatiska havet är ju trollskt grönt och väldigt inbjudande, så jag (som den badkruka jag egentligen är) badade i stort sett varje dag. Det var inte långgrunt precis, fyra steg ut i havet – sen bottnade jag inte. Många och långa promenader blev det, stärkande både till kropp och själ.

IMG 5351 IMG 5311 IMG 5160 IMG 5131 IMG 5117 IMG 5101

 

Ett par utflykter gjorde vi också, bland annat till Krka nationalpark med dess fantastiska vattenfall.

IMG 5178 IMG 5186 IMG 5514 IMG 5411 IMG 5382 IMG 5233

 

Sista dagen var en enda lång väntan på att få åka till flygplatsen. Vi checkade ut från rummen vid tio-tiden, men bussen till flygplatsen gick inte förrän halv fyra. Det var tänkt att vi kunde spendera sista förmiddagen i byn, och det hade vi ju kunnat göra om inte årets (eller i alla fall säsongens) värsta åskväder med tillhörande spöregn satte stopp för det. Fast det var ju en upplevelse i sej ….

dsc01333

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *